Versions Compared

Key

  • This line was added.
  • This line was removed.
  • Formatting was changed.

...

KellonaikaOhjelmatila 1Ohjelmatila 2
10.00-10:05Tervetuloa + alkusanat 
10.00-10:20

Concon-kalenterin läpikäynti

Santtu "Japsu" Pajukanta

 
10.30-11:15

Henkilötietojen suoja – Lyhyt oppimäärä tapahtumanjärjestäjille
Kyuu Eturautti & Santtu "Japsu" Pajukanta

Tapahtumien järjestämisen yhteydessä käsitellään paljon henkilötietoja
esimerkiksi työvoimahaun ja lipunmyynnin yhteydessä. Henkilötietojen käsittelyä säädellään sekä kansallisessa että EU-lainsäädännössä, ja erityisesti amerikkalaiset pilvipalvelut ovat usein ristiriidassa näiden kanssa. Miten selviytyä pykäläviidakossa, turvata luottamukselliset tiedot todellisilta uhkilta ja säilyttää henkilötietonsa tapahtumasi hoitoon uskovien luottamus?

Luentokalvot (Google Slides) (PDF)

Tallenne

 
11.15-12:00

Järjestystä valvomassa (Jarno Ahlström)

Turvallisuus coneissa ja muualla, milloin ja mihin tarvitaan järjestyksenvalvojia? Miten ammatilaisjärjestyksenvalvonta eroaa vapaaehtoistoiminnasta, kumpi toimii paremmin ja mitä sieltä voi oppia?

Luentokalvot (PPTX)

Tallenne

Kun taide tulee coniin

Taidekujat ovat yksi osa coneja, ne keräävät taiteen ja kädentaitojen osaajia yhteen ja tarjoavat conikansalle aivan omanlaistaan fanituotetta. Mitä Tracon 10-tapahtumassa tehty tutkimus kertoo taidekujan merkityksestä kävijöille ja kuinka kujiin olisi hyvä jatkossa suhtautua?

Ohjelmassa käydään läpi opinnäytetyönä tehdyn tutkimuksen tuloksia, lisäksi kokenut taidekujamyyjä kertoo conijärjestäjälle vinkkejä siitä, mitä kujavastaavan kannattaa huomioida taidekujaa järjestäessä.

12:00-13:45LOUNASLOUNAS
13.45-14.30

Ähky iskee! Cosplaykilpailujen kasvu ja kehitys? (Iris Rönkkö)

Cosplaykilpailut ovat vuodesta toiseen suosittuja ja haluttuja - vai ovatko? Ohjelmassa pohdiskellaan cosplaykilpailujen määrää, kannattavuutta ja erityisesti kansainvälisten arvokisojen tilannetta nykyään.

Järjestystä valvomassa - workshop (Katariina Pirttijärvi & Jarno Ahlström)

Jatketaan luennon pohjilta conien JV-toiminnan kehittämistä.

Ratkaistaan osallistujien nostamia ongelmia coneista ja mietitään yhdessä parempia toimintamalleja. Luennolle osallistuminen toivottavaa.

Concon13: Järjestystä valvomassa - workshop-yhteenveto

14.30-15.15

Prosesseja! (Antti "Ana" Myyrä & Teppo "Isperia" Suominen)

Prosessi on helposti tapahtumanjärjestäjälle kirosana, mutta kelvollista työtä on helvetin vaikea tehdä ilman ainakin jonkinlaista prosessia. Käymme läpi mielestämme tärkeimpiä prosesseja onnistuneen tapahtuman järjestämiseen ja pohdimme mitä vähintään pitää hoitaa. Esitämme myös mallin, jolla organisaatio oppii tekemisistään seuraavaan tapahtumaan.

Luentokalvot (PDF)

Kulttuuri-instituution uudet vaatteet - workshop (Niklas ”Niksu” Nyman)

Joissakin EU-maissa perinteiset pölyiset kulttuuri-instituutiot ovat ottaneet uudistusmielisen asenteen ja lähteneet kehittämään toimintaansa sellaiseksi että se vetää puoleensa uusia yleisöjä minkkiturkkirouvien ja setämiesten lisäksi. Suomi ei toistaseksi ole sellainen maa.
Museot, teatterit ja oopperatalot toimivat yleensä varsin vakailla resursseilla, mutta toiminnan muoto tahtoo olla sitä samaa tylsää Gallen-Kallelan näyttelyä ja Don Giovannia. Mitä jos oopperan puvusto järjestäisi cosplay-workshoppeja? Mitä jos kaupunginteatterilla olisi ilmaisutyöpajoja ropeltajille?

Vapaamuotoista keskustelua ja aivomyrskyilyä siitä mitä kaikkea hämmentävän hienoa voitaisiin tehdään EU:n rahoituksella jotta perinteisiin kulttuuripalatseihin saataisiin uutta verta kävijöiksi ja käyttäjiksi. Workshopin tulokset ohjaavat tulevaa Central Baltic -rahoitushakua.
15.15-16.00

Mitä salissa sitten tapahtui? (Maaren & Yuri – Desuconin AV)

Ohjelmassa pureudutaan siihen mitä kaikkea Desuconin AV-tekniikkatiimi on tapahtuman puitteissa tehnyt ja mitä kulissien takana on tapahtunut. Luvassa siis (kuvitteellisten) tekniikkakaulapartojen trimmailua, vanhoille kommelluksille irvistelyä ja mietteitä tulevasta.”

Jatkuva sähköinen viestintä: Ideointia, keskustelua vai päätöksentekoa? -
workshop (Mikko "Lmmz" Lammi)

Pohditaan yhdessä, missä määrin jatkuva sähköinen ryhmäkeskustelu sähköpostin, IRCin, Slackin tai vastaavien välillä on todellista päätöksentekoa verrattuna virallisiin kokouksiin - ja miten se vaikuttaa päätösten reiluuteen, osallistumismahdollisuuksiin ja järjestäjien yhteishenkeen.

16.00-16:20Tietoisku (Kyuu Eturautti)
.fi verkkotunnusten lainsäädäntö muuttuu 5.9.2016 - mitä tämä edellyttää coneilta ja muilta oman verkkotunnuksen käyttäjiltä?
 
16.20-16:30Loppusanat 
18:00->Saunomista Kattosauna Sivistyksellä! 

...