Pari ohjelmanumeroa mahtuisi vielä mukaan, joten rohkeasti tarjoamaan (esim. maililla osoitteeseen ana@desucon.fi)!

Muutoksena aiempiin Conconeihin, pidetään tämänvuotisen Conconin purku vasta saunalla. Tällöin käydään läpi päivän agendaa, risuja ja ruusuja. Parhaan kommentin esittäjälle luvassa palkinto!

Ohjelmakartan löydät alta tai voit vaihtoehtoisesti ladata PDF:n!

HUOM! Katsothan ilmoittautumisohjeet etusivulta!

Matias ‘madu’ Tukiainen, “Mistä näitä ohjelmanpitäjiä oikein tulee?”

Ohjelmavastaava saa tarjottua kävijöille paremman kattauksen, jos pyrkii keräämään esityksiä kasaan itsekin aktiivisesti sen sijaan, että pelkästään odottelee sähköpostilaatikon äärellä. Puheenvuorossa mm. tutkitaan viime kesän Desuconin ohjelmistoa, mietitään mistä puhujia löytää ja keitä kannattaa kutsua pitämään ohjelmaa.

 

Mikko ‘Lmmz’ Lammi, “Conin projektinhallinta – Mitä voidaan oppia IT-projekteista?”

Tuhansien kävijöiden tapahtumia ei tehdä onnistuneesti ilman jonkinlaista projektinhallintaa. Monilla conintekijöillä on jonkilaista IT-alan taustaa, joten olisiko IT-projektien metodologioissa jotakin, mitä voitaisiin soveltaa conien tekemiseen? Tai entäpä varoittavia esimerkkejä asioista, jotka tuskin harrastetapahtumissa toimivat? Lisäksi pohditaan, miksi huonollekin projektipäällikölle maksetaan työelämässä enemmän kuin hyvälle koodarille.

 

Stefan Sauerland, “Suomeen tarvitaan enemmän roolipelitapahtumia”

Suomessa on valtavavasti roolipelien harrastajia, mutta on vain yksi Ropecon. Muita roolipeleihin keskittyviä tapahtumia ei juuri olekaan lukuun ottamatta pimentoon jääviä yliopistoyhdistysten pientapahtumia. Pienellä panostuksella voisi vaikka alkaen pääkaupunkiseudulta järjestää pieniä roolipelitapahtumia, joita mainostettaisiin näkyvästi mm. Ropeconissa.

Tiina ‘Windar’ Hirvonen, “Vapaaehtoistapahtumien riskikartoitustyökalu”

Vapaaehtoisvoimin järjestettäville tapahtumille suunnitellun ja räätälöidyn riskikartoitustyökalun ensiesittely!
Työkalun toteutettu turvallisuusalan ammattilaisen ja vapaaehtoistapahtumissa työskentelevän näkökulmasta.
Sopii tapahtumaan kuin tapahtumaan ja ottaa huomioon myös ennen varsinaista tapahtuma-aikaa realisoituvat riskit.
Tueksi ja turvaksi tapahtuman suunnitteluun, toteutukseen sekä Pelastussuunnitelman laatimiseen, aloittaminen on helppoa.

Ja mikä parasta: Kaikki tämä täysin ilmaiseksi!

Jussi ‘niidel’ Kari, “Coninjärjestäjän kymmenen käskyä”

Nyt on aika paljastaa kolmen Desuvuoden aikana löydetyt salaisuudet. Minkä käskyjen rikkominen on jo vuosien ajan saanut niidelin kylvämään internetin täyteen röllinaamoja ja hitlereitä? Näitä kymmentä käskyä noudattamalla teet conin, johon niidelkin on tyytyväinen!

 

Aapo Alasuutari, “Pientapahtumien apologia”

Suomen con-skene on jo pitkälti vakiinnuttanut itsensä. Pienenä alkanut toiminta on paisunut kuin pullataikina, eikä minkäänlaista merkittävää surkastumista ole näköpiirissä. Pieniä tapahtumia ei ole juuri nimeksikään, mutta kysyntää vaikuttaisi olevan. Pitäisikö pienempiä tapahtumia siis järjestää? Pientapahtumien kannattajan puolustuspuhe.

 

Outi Sippo & Tiina ‘Chiina’ Uusi-Rasi, “Kokeellinen conipeli – uusi tapa tuottaa sisältöä”

Traconissa pelattiin tänä vuonna ensimmäistä kertaa teemaan liittyvää larpinkaltaista conipeliä työvoiman ja kävijöiden kesken. Miten pelin idea syntyi, miten peli toteutettiin ja miten se toimi käytännössä? Mikä onnistui, mikä yllätti, mitä tehdään ensi vuonna paremmin? Pelin luojat kertovat, kysyvät ja vastaavat.

  • No labels