Myyjien täytyy itse kiinnittää hintalaput tuotteisiinsa ennen tapahtumaa. Tämä tapahtuu Kirppu-järjestelmän tavaralistasivulta (yksittäiset tuotteet tai paketit) tai laatikkolistasivulta (tavaralaatikot). Yksi tuote tässä tapauksessa tarkoittaa yhtä ostettavaa kohdetta jolla on yksi hintalappu, oli se sitten kirja, korttipakka tai pussillinen pikkufiguureja.

Ohje lyhyesti

Lue ohjeet tarkkaan! Jos tavaroita tuodessasi hintalapuissasi on ongelmia, kirpputorihenkilökunnalla on oikeus pyytää sinua odottamaan ja käsitellä jonossa olevat, ongelmattomat tavarantuojat ensin. Jos ongelmia ei voi korjata, tavaroitasi ei voi ottaa myyntiin.

Tuotteiden nimeäminen

Nimeämällä tuotteesi hyvin parannat tuotteesi myyntimahdollisuuksia ja helpotat kirppishenkilökunnan työtä. Usein hintalappu saattaa irrota syystä tai toisesta, mutta hyvin nimetty hintalappu saatetaan pystyä vielä yhdistämään takaisin tuotteeseen. Joissain tapauksissa jopa hintalaputon tuote saatetaan pystyä myymään, jos se on nimetty niin hyvin, että järjestelmästä etsimällä on mahdollista yksiselitteisesti päätellä, mikä tuote on kyseessä. Jos taas hintalappua ei löydy eikä tuotteen tunnistaminen ole mahdollista, se poistetaan myynnistä.

Tuotteiden laputtaminen

Yleiset ohjeet

Hintalappukoot

Hintalappuja voi tulostaa kahdessa eri koossa (6cm ja 9cm). Joskus viivakoodit tulostuvat liian pieninä, eivätkä kaikki viivakoodinlukijat pysty lukemaan niitä. Alla Google Chromen esimerkki: ensimmäisenä liian pieni tulostuskoko ja toisena oikeankokoinen. Jos tulosteesi viivakoodit näyttävät samalta kuin ensimmäisessä, kasvata punaisen nuolen osoittamaa lukua, kunnes viivakoodin viivat erottuvat selkeästi toisistaan, esim. luvusta 100 lukuun 150. Firefoxilla sivun skaalausta säädetään tulostusasetusten kohdasta Properties --> Advanced --> Scaling. Jos haluat pelata varman päälle, käytä vain 9cm viivakoodeja - ne ovat luotettavampia pienikokoisinakin. Huom: Eri tietokoneet ja selaimet käyttäytyvät eri tavalla. Jos tulosteesi näyttää valmiiksi jälkimmäiseltä, älä kasvata tulostuskokoa turhaan! Myös valtavat viivakoodit ovat vaikeita lukea. Testataksesi viivakoodeja voit vaikka ladata kännykkääsi viivakoodinlukusovelluksen - jos se ei lue viivakoodejasi, ei varmasti lue myöskään kirppiksen viivakoodinlukija.

Manga, CD:t, pelit jne.

Erikoisenmuotoiset tuotteet


Pakkauksettomat esineet ja esim. pehmolelut ja figuurit voivat olla vaikeita laputettavia, tässä pari vinkkiä niitä varten.

Pakettien laputtaminen

Jos myyt esimerkiksi 10 mangapokkaria tai pelisarjan pakettina, varmista että ne pysyvät tiukasti kiinni toisissaan! Jos setti on hajonnut kirpputorin aikana, se joudutaan ottamaan pois myynnistä.

Tavaralaatikot

Tavaralaatikot on tarkoitettu suurille määrille samankaltaista tavaraa, joihin olisi epäkäytännöllistä kiinnittää hintalaput yksitellen, "tästä kaikki figuurit 1€/kpl"-tyyppiseen myyntiin. Laatikolle tulostetaan oma erityinen hintalappunsa, jossa on paikka laatikon numerolle sekä vain yksi viivakoodi. Tuo tämä lappu kirpputorille sellaisenaan. Kirpputorilla laatikolle annetaan myyntinumero, joka merkitään tyhjään neliöön.

Huom: Laatikon ei ole pakko olla kirjaimellisesti laatikko. Esimerkiksi litteitä tuotteita kuten keräilykortteja voi tuoda vaikkapa kansiossa. Pääasia on, että tuotteet pysyvät helposti "laatikossa", ja se on nimetty selkeästi niin että sieltä pois harhautunut tuote on mahdollista palauttaa paikoilleen.