Syksyn 2012 tapahtumanjärjestäjien seminaari ConCon^7 järjestettiin 27.10. Nuorten toimintakeskus Hapessa, Helsingissä osoitteessa Sörnäisten rantatie 31.  Kello 10 – 18.  Käytössä oli kaksi paneelien ja luentojen pitämiseen soveltuvaa tilaa videotykkeineen sekä yksi isompi sali kokoontumista ja sosialisointia varten.  Järjestävinä tahoina toimivatVerke – Verkkonuorisotyön valtakunnallinen kehittämiskeskus sekä Kehittyvien conien Suomi ry. (Desucon ja muut Desu-tapahtumat) joita molempia allekirjoittanut edusti.

Kiitos kaikille osallituneille! Osallitujille sähköpostille lähetetty palautekysely on nyt suljettu. Tulen jakamaan palautteen ja siitä saadut huomiot tulevien ConConien järjestäjien kanssa, mahdollisesti täälläkin. ConCon^7:n järjestäjään on hyvä olla jatkossa yhteydessä sähköpostillarashkul@desucon.fi

Seminaarin tallenteet ovat katsottavissa osoitteesta http://bambuser.com/channel/verkeorg Tulossa myös Youtubeen.

Tarkemmat linkit tallenteisiin:

Narri

Konflikti osa1 – osa 2

Työn puolesta tekemäni blogaus ConCon^7:ta löytyy täältä.

OHJELMAKARTTA >>

OHJELMAKUVAUKSET >>

Teemana on tällä kertaa verkon, sosiaalisen median ja verkostojen hyödyntäminen tapahtuman järjestämisessä (mm. markkinointi, tiedottaminen, tehtävien hallinnointi jne.) Lisäteemana kävijöiden ja kohderyhmän osallistaminen tapahtuman tuottamiseen ja sosiaalisen median interaktiivinen käyttö tapahtuman aikana.

Sekä Narrin näyttämön että Konfliktin ohjelmat tullaan streamaamaan verkkoon Verken toimesta Bambuser-palvelun kautta ja ne näkyvät Verken live-stream -sivulla. Ohjelmia on mahdollisuus kommentoida ja ohjelmanpitäjälle voi esittää kysymyksiä Bambuserin chatin kautta. Ohessa myös ConConin esittely Verken sivuilla.

Miksi Verke? Niin Verkessä kuin Helsingin nuorisoasiainkeskuksessakin on runsaasti kiinnostusta ConConissa edustettuina olevia tapahtumia ja niiden harrastepiirejä kohtaan. Verke haluaa tukea nuoria omaehtoisessa toiminnassa ja mahdollistaa tapahtumapohjaisen, nuorille suunnatun verkossa tehtävän työn ja toiminnan kehittämisen.Ovathan ConConissa edustettuina olevat piirit kovin nuorisovoittoisia (nuoriksi lasketaan lain mukaan vielä 29 -vuotiaat ja sitä nuoremmat) ja useat harrastukset kuten roolipelaaminen, anime, ja lanittaminen toimivat aktiivisesti verkossa. Lisäarvoa Verken mukana oleminen tuo myös siten, että ConCon näyttäytyy muun muassa tapahtumien rahoituksesta päättäville tahoille mielenkiintoisena tapahtumana.

ConCon^7:n jatkosauna sijaitsee Suvilahden Mittarikorjaamon saunalla aka. Huilaamo osoitteessa Kaasutehtaankatu 1. Saunalle pääsee heti ConConin päätyttyä. Saunalta poistutaan kello 02:00 mennessä ja siivoaminen aloitetaan jo 01:30. Siivousavuksi saa halutessaan jäädä myös tämän jälkeen jos se on tarpeen. HUOM, sauna tarkoitettu etupäässä vain ConConiin osallistuville, koska virallinen paloturvallisuusmääräys kattaa 50 henkeä. Sauna sijatsee hyvinkin lähellä Happea kuten oheisesta kartasta näkyy. Happi sijaitsee Sörnäisten rantatiellä, kartan vasemassa alalaidassa. Huilaamo on kartassa rakennus numero 9.

ConCon -seminaarien tulevaisuuden kannalta näen varsin mielenkiintoisena sen, millaista esimerkkiä Helsingin nuorisoasiainkeskus ja Verke onnistuvat tapahtumaa isännöimällä näyttämään. Ehkä suurin mahdollisuus piileekin tapahtumien näkyvyyden, tunnettavuuden ja yhteistyömahdollisuuksien parantumisessa. Haastankin itseni blogaamaan tästä jälkikäteen. Kuka tai mikä taho ottaisi järjestettäväkseen seuraavan, mahdollisesti jo kevään 2013 ConConin?

Pekka “Rashkul” Myller
Verke – Verkkonuorisotyön valtakunnallinen kehittämiskeskus
Kehittyvien conien Suomi ry. (Hallituksen varajäsen)
Desucon 2012 & Desucon Frostbite 2013 Sidosryhmävastaava

pekka.myller@verke.org (ConCon -asiat)
rashkul@desucon.fi (Desucon -asiat)
040 484 0236 (arkisin 10 – 17:00)
IRCnet: Rashkul

  • No labels